Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για το μοιραίο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου «Νοράτλας» δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.

«Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της ανασκαφής, η οποία αναμένεται να τελειώσει τις επόμενες λίγες ημέρες» είπε ο κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι ταυτοποιήσεις των οστών που βρέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες εξετάσεις, συνέχισε, φαίνεται ότι τα οστά που ανευρέθηκαν είναι σε καλή κατάσταση και απομονώνεται γενετικό υλικό.

«Ήδη τα πρώτα δείγματα που στείλαμε για να γίνει σε πιλοτική βάση μια εξέταση έχουν δείξει αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να δώσουμε τα λείψανα στους συγγενείς» επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φωτίου είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι επιστημονικές εξετάσεις για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό των λειψάνων αγνοουμένων που έχουν βρεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι προχωρεί άμεσα και ο σχεδιασμός για επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης