Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης στη συνάντηση της Διαδικασίας της Άκαμπα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 15:31
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης στη συνάντηση της Διαδικασίας της Άκαμπα
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει απόψε και αύριο στην υπουργικού επιπέδου συνάντηση της Διαδικασίας της Άκαμπα που έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η συνάντηση θα γίνει στη Χάγη της Ολλανδίας και διοργανώνεται από κοινού από την Ολλανδία και την Ιορδανία. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και θα μετάσχουν μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Aμπντουλάχ Β', ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι αξιωματούχοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και των ΗΠΑ.

Κύριο θέμα των εργασιών της συνάντησης είναι η συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών δράσεων που αναλαμβάνονται κατά της τρομοκρατίας. Εντός αυτού του πλαισίου, θα αξιολογηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του φαινομένου.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά της Ιορδανίας, με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ιορδανίας, την τριμερή συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 15:31