Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, τονίζοντας ότι έχει σημάνει «η ώρα μηδέν για την κυπριακή οικονομία, η οποία διέρχεται την κρισιμότερη περίοδο της ιστορίας της μετά το 1974».

Η ΣΕΚ, σε σχετική ανακοίνωση, κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, αφού η «αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της να αντιμετωπίσει την κρίση» διαφαίνεται από το γεγονός ότι έχει αρχίσει να γονατίζει «από τη μια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την άλλη τους χαμηλόμισθους και τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια από τα μέτρα που προτείνουν τα μέλη της ΣΕΚ είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η είσπραξη των καθυστερημένων φόρων ύψους 1 δις ευρώ, η βελτίωση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, καθώς και η δραστική περικοπή των καταναλωτικών κονδυλίων.

Η συνομοσπονδία κατέκρινε σφόδρα την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος των μισθοσυντήρητων που «πληρούν στο ακέραιο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Τέλος, η ΣΕΚ κάλεσε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τη δήλωση Χριστόφια, ο οποίος είχε περιγράψει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας με τη χαρακτηριστική φράση «καιγόμαστε όλοι, καίγεται η οικονομία», προωθώντας άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης