Τα «χαρτιά του», μετά την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ανοίγει ο  πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με αποκλειστική συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας υπογραμμίζει ότι μπορεί να βρεθεί λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2011, με την προϋπόθεση ότι ο Έρογλου και η Άγκυρα θα σεβαστούν τη βάση της λύσης, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, και θα επιδείξουν την ίδια με τη δική μας καλή θέληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστόφιας αποκαλύπτει ότι στη συνάντηση της Γενεύης ο κ. Έρογλου δεν ήταν εποικοδομητικός και ότι δεν αποδέχθηκε με σαφή και δεσμευτικό τρόπο τη διασύνδεση του περιουσιακού με το κεφάλαιο των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εποίκων.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι ο Έρογλου δεν απάντησε θετικά στην πρότασή του για απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα από τον Ο.Η.Ε., για να διακριβωθεί ο αριθμός των Τούρκων εποίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης