Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (25/6) ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο οίκημα της ΠΕΟ, κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία.

Παρόντες στην κηδεία ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 8μελή αντιπροσωπεία του κόμματος, αντιπρόσωποι όλων των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, εκπρόσωποι οργανώσεων και κομουνιστικών-αριστερών κομμάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Το «παρών» έδωσε, εκπροσωπώντας την τ/κ κοινότητα, ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού. Στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας βρέθηκαν επίσης οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Τζεμάλ Οζγιγίτ, Ιζέτ Ιζτζιάν και Μουράτ Κανατλί.

 

Ο υιός του εκλιπόντος, Χρίστος Χριστόφιας είπε το τελευταίο αντίο στον πατέρα του συγκινώντας όλους όσους παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό Του Θεού Σοφίας.

«Φεύγεις όπως ήρθες. Με τα χέρια καθαρά. Έντιμος, αξιοπρεπής και ακέραιος ως το τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: philenews.com