Νικόλας Αρώνης

Το «47 Ronin» είναι μία ταινία δράσης – φαντασίας, που έχει ως σημείο εκκίνησης της μυθοπλασίας της, την ιστορία της ομάδας των 47 Ronin, μιας ομάδας σαμουράι στην Ιαπωνία του 18ου αιώνα, ενώ σε επίπεδο σεναρίου, πραγματεύεται την εκδίκηση που επιζητούν οι 47 σαμουράι για τον φόνο του δασκάλου τους. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η Universal, την σκηνοθεσία ο Carl Erik Rinsch και πρωταγωνιστές είναι οι Κιάνου Ριβς, Rinko Kikuchi, Tadanobu Asano, Hiroyuki Sanada.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προανέφερα την σκηνοθεσία της ταινίας έκανε ο Carl Erik Rinsch, ενώ το σενάριο συνέγραψαν οι Chris Morgan και Hossein Amini. Παρά το γεγονός πως η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ομάδας των 47 Ronin, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φανταστικό περιπετειώδες ταξίδι σε αν κόσμο μαγισσών και γιγάντων. Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό που περιμένουμε να δούμε στις αίθουσες θα μπορούσε να είναι μία μίξη του «Lord of the Rings», του «Narnia» και του «Gladiator» τόσο στην αφήγηση της ιστορίας όσο και στις μονομαχίες οι οποίες θα εξελιχθούν μπροστά μας στην μεγάλη οθόνη.

Στο πλευρό του Κιάνου Ριβς, θα δούμε πέντε Ιάπωνες ηθοποιούς τους Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Κου Shibasaki, και Jin Akanishi. Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Universal τους επέλεξε, αντί άλλων πιο αναγνωρίσιμων πρωταγωνιστών, προκειμένου να κάνει το story της ταινίας πιο αυθεντικό στα μάτια των θεατών. Ταυτόχρονα η εταιρεία παραγωγής εμπιστεύθηκε τον Rinsch διαθέτοντάς του ένα budget που αγγίζει τα 170 εκατομμύρια δολάρια, παρά το ότι ο σκηνοθέτης δεν είχε την ανάλογη εμπειρία σε ταινίες μεγάλου μήκους μια κίνηση ιδιαίτερα τολμηρή για τα δεδομένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το αν θα δικαιωθούν ή όχι θα το δούμε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης