Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που έχουμε βιώσει αρκετοί, είναι η απότομη αύξηση βάρους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (π.χ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο). Αυτό φυσικά είναι επόμενο να προκαλέσει εκνευρισμό και απογοήτευση.
Μπορεί να σκεφτείς: “μα κάνω την διατροφή μου τόσο καλά, μέσα σε δύο μέρες πήρα βάρος; Δεν είναι δίκαιο!” ή “ Εντάξει τα παρατάω! Σιγά τι έφαγα και πήρα βάρος”! Αρχικά, ηρέμησε! Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
View this post on Instagram

 

A post shared by MY NUTRI (@mynutri_meals)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως αυτή η αύξηση μπορεί να είναι εικονική; Τι σημαίνει εικονική αύξηση βάρους; Είναι ουσιαστικά, μία αύξηση η οποία μπορεί να έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες και μόλις επιστρέψεις στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου, θα επανέλθει και το βάρος σου.

Ο πιο συνηθισμένος παράγοντας απότομης αύξησης βάρους είναι αυτός της κατακράτησης υγρών. Η κατακράτηση υγρών είναι ουσιαστικά η αυξημένη συσσώρευση νερού στο σώμα μας. Ένα γεύμα αυξημένο σε περιεκτικότητα αλατιού, ορμονικές αλλαγές πριν την έμμηνο ρύση των γυναικών, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών.
Την επόμενη φορά που θα δεις μία απότομη και ανεξήγητη αύξηση βάρους στην ζυγαριά σου, πάρε μία ανάσα και σκέψου “ είναι όντως αληθινό αυτό το βάρος”;

Ναταλία Κουλούρη
Διαιτολόγος-Διατροφολός της MyNutri

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mynutri.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105773225

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης