Ιουλία Χαριστού : Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 19:01
Ιουλία Χαριστού : Διαιτολόγος Διατροφολόγος

H Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Χαριστού Ιουλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Η Χαριστού Ιουλία είναι Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος  Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1997. Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με το θέμα «Διατροφή – Φάρμακα, Εγκυμοσύνη και Θηλασμός»  στην επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της η Χαριστού Ιουλία κέρδισε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση (6 μήνες)  στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Βλέποντας στην πράξη τη συμβολή της διατροφής στους ασθενείς, ανέπτυξε παράλληλα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Ήταν υπεύθυνη τόσο για την επεξεργασία και την εφαρμογή διαιτολογικών προγραμμάτων στους νοσηλευόμενους, όσο και για τον έλεγχο της αποδεκτικότητας της εκάστοτε εξατομικευμένης σύμφωνα με τη πάθηση διατροφής τους.

Από το 1997 έως το 2002, εργάστηκε εκτενώς ως Υπεύθυνη Διαιτολόγος  σε 3 διαφορετικά ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης, με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, την τροφική συμβατότητα, την παχυσαρκία και την ιατρική προσέγγιση της διαιτολογίας. Η πολύπλευρη εργασιακή της εμπειρία την οδήγησε στο να βοηθήσει με επιτυχία σημαντικό αριθμό ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις, παχυσαρκία, διατροφικές διαταραχές και διάφορα προβλήματα υγείας, που απαιτούν ιδιαίτερο διαιτητικό χειρισμό.

Από το 2002 λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή του Κέντρου της Θεσσαλονίκης στην οδό Ίωνος Δραγούμη 24.

Σαν διαιτολογικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, λειτουργεί νόμιμα, με πρώτη άδεια λειτουργίας αρ. πρωτ : 24/8598 και με δεύτερη άδεια λειτουργίας αρ. πρωτ : 24,13436 στα νέα ιδιόκτητα γραφεία μας στην ίδια οδό : Ίωνος Δραγούμη 24 .

Βρίσκετε στην πρώτη γραμμή της επιστήμης, συμμετέχοντας και παρακολουθώντας συστηματικά τις εξελίξεις της διαιτολογίας, μέσω των τακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων που πραγματοποιούνται.

Κατόπιν αιτημάτων του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπαίδευση πολλών τελειόφοιτων φοιτητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης από το 2003 έως σήμερα.

Η αναζήτηση καινούργιων μεθόδων και γνώσεων πάνω στο θέμα της διατροφής οδηγεί την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Χαριστού Ιουλία το 2003 στο Essen  της Γερμανίας. Κατόπιν δική της επιμονής γίνεται δεκτή στην κλινική της ολιστικής διατροφής του DrPeterMolleney. Οι συνεργάτες στην Ελλάδα διαχειρίζονται τις υποθέσεις του Διαιτολογικού Κέντρου που άνοιξε την προηγουμένη χρονιά. Η γνώση και η εξειδίκευση στην ολιστική Διατροφή και στις Δυσανεξίες τροφών, την καθιστούν σαν έναν από τους πρώτους  Διαιτολόγους – Διατροφολόγους που είχαν αυτό το αντικείμενο ως γνώση. Συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων (καρδιοπαθείς, άτομα με προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, άνθρωποι με προβλήματα στην γονιμότητα, παιδιά με παχυσαρκία) έχουν ενταχθεί στο πελατολόγιο της Κας Χαριστού Ιουλίας και έχουν ευνοηθεί με τα αποτελέσματα και την στήριξη που τους παρέχεται.

Το πελατολόγιο της καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Κάτοχος δυο τίτλων εξειδίκευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην «Κλινική Διατροφή» (Master Practitioner Programmein ClinicalNutrition) και της «Ψυχολογίας της εκπαίδευσης»αντίστοιχα. 

Κατά την τρέχουσα περίοδο είναι συνεργάτης της τηλεοπτικής εκπομπής «SWEET LIFE» πάνω σε θέματα διατροφής και υγειάς. Μέσα από την εκπομπή προτείνει λύσεις και τρόπους στο τηλεοπτικό κοινό ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα διατροφής και υγειάς που προβληματίζουν τον περισσότερο κόσμο. 

Διεύθυνση : Ι. Δραγούμη 24, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310234077

Website: thessdiet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 19:06