του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc

Μερίδες Συνταγής: 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστατικά συνταγής:

  • 300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (βιδάκια ή κοχύλια)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κούπα γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας
  • 400 γρ. φασόλια κόκκινα ή μαύρα βρασμένα (ή κονσέρβας)
  • 2 φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι)
  • 4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι cayenne
  • ¼ κούπας ελιές
  • 1 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες για 8-12 λεπτά. Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και για περίπου 10 λεπτά σωτάρετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις τομάτες, τις ελιές, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε καλά για 5 λεπτά. 

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Ενέργεια: 358 kcal
  • Υδατάνθρακες: 59 g.
  • Πρωτεΐνη: 9.2 g
  • Λιπαρά: 9.4 g
  • Φυτικές Ίνες: 4.9 g.
  • Χοληστερόλη: 0 mg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης