Η Microsoft επιθυμεί να διαδώσει την νέα της κονσόλα Xbox One, αξιοποιώντας όσους παίζουν live τα games τους μέσω του site Twitch.tv. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει διαγωνισμό δίνοντας 20 κονσόλες στους κορυφαίους Twitch.tv broadcasters.

Ο διαγωνισμός έχει τον τίτλο “Upload Outreach Program” και για να συμμετάσχετε θα πρέπει να φτιάξετε βίντεο ενός λεπτού για οποιοδήποτε Xbox 360 game ή για να πείτε την άποψή σας για ένα Xbox One game και να το ανεβάσετε στο κανάλι σας στο Twitch.tv. Προφανώς το βίντεο θα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 20 τυχεροί νικητές θα δουν να έρχεται σπίτι τους μια κονσόλα Xbox One, όλα τα δωρεάν games που θα βγουν μαζί με το λανσάρισμα του Xbox One τον Νοέμβριο (!) και ένα χρόνος συνδρομή Xbox Live Gold. Ο διαγωνισμός αναφέρει ότι κάθε πακέτο από τα 20 έχει αξία 1.550 ευρώ! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλους τους όρους του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To link του βίντεό σας θα πρέπει να το στείλετε στο email upload@microsoft.com μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η Microsoft θα αποφασίσει για τους 20 νικητές του διαγωνισμού.

Προφανώς ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την αλληλεπίδραση του Xbox One με το Twitch.tv. Οι καλύτεροι broadcasters που θα προωθήσουν την κονσόλα της Microsoft ιδανικά θα της αποφέρουν σίγουρα κέρδη…πολλαπλάσια των όσων θα έχει ξοδέψει η αμερικάνικη εταιρεία. Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια πολύ καλή τακτική φθηνού marketing.

Ο διεθύνων σύμβουλος της Microsoft αποσύρεται
Σήμερα ο Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, θα συνταξιοδοτηθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Μέχρι τότε θα παραμείνει στη θέση του έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

“Δεν υπάρχει ποτέ η ιδανική στιγμή για να αποσυρθείς αλλά για μένα αυτή η στιγμή είναι τώρα” ανέφερε ο Ballmer στο διοικητικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι η στρατηγική και η οργάνωση της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μία άριστη διοικούσα ομάδα. Ο Ballmer είναι μόλις 57 ετών, αρκετά νέος για σύνταξη, ενώ η θητεία του στη Microsoft κρατάει 33 χρόνια! Τον είχε προσλάβει ο ίδιος ο Bill Gates το 1980.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Don Mattrick, αποχώρησε απ’ την εταιρεία για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στη Zynga και αντικαταστάθηκε απ’ την επικεφαλή των Windows, Julie Larson-Green. Ο καιρός μόνο θα δείξει αν η Microsoft θα επωφεληθεί από αυτές τις αλλαγές κι αν το νέο πρόσωπο στη θέση του Ballmer θα οδηγήσει τον Αμερικάνικο κολοσσό σε μεγαλύτερες επιτυχίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης