Το νέο μοντέλο, που θα ανήκει στην σειρά 2000, θα έχει μόλις 15 χιλιοστά πλάτος, δηλαδή θα είναι 20% πιο λεπτό, ενώ θα ζυγίζει 219 γραμμάρια και έτσι θα είναι 15% πιο ελαφρύ από το υπάρχον PlayStation Vita. Eπίσης θα περιέχει και 1GB onboard μνήμη οπότε δεν θα χρειαστείτε και επιπλέον κάρτα μνήμης για τα downloads ή για τα savefiles σας. Επιπλέον, το νέο Vita έχει αναβαθμισμένη μπαταρία, ενισχυμένη για να κρατάει για μία ώρα παραπάνω και έτσι θα μπορείτε να παίζετε για 6 ώρες συνεχόμενα.

Η μεγάλη αλλαγή είναι όμως στην οθόνη του. Η οθόνη OLED του υπάρχοντος PlayStation Vita θα αντικατασταθεί με μία LCD, όπως ανέφερε η Sony. Η νέα, multi-touch οθόνη θα είναι 5 inches (16:9), 960×544 με περίπου 16 εκατομμύρια χρώματα.
«Χάρις στην γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας LCD τα τελευταία χρόνια, η νέα οθόνη παρέχει στους χρήστες το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας, είναι τέλεια για μία βαθιά εμπειρία gaming, και αυτό είναι ο βασικός πυλώνας του PS Vita», είπε η Sony. Το νέο Vita αναπτύχθηκε για να είναι «πιο φιλικό και πιο casual έτσι ώστε να ικανοποιεί περισσότερους χρήστες» τόνισε η Sony. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

PS Vita 2000 Series - 5

Επιπρόσθετα, θα κυκλοφορήσει σε άσπρο, γκρι, ανοιχτό μπλε, χακί, ροζ και κίτρινο. 

Επίσης μία μεγαλύτερη κάρτα μνήμης των 64GB θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία από 10 Οκτωβρίου και θα κοστίζει περίπου 80 ευρώ. Να σημειωθεί ότι έχει πέσει η τιμή των 4GB, 8GB, 16GB, 32GB καρτών μνήμης στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα φτάσει όμως στην Ευρώπη; Ένας εκπρόσωπος της Sony Ευρώπης δήλωσε στο Eurogamer: «Δεν έχουμε κάνει καμία ανακοίνωση για το αν η σειρά 2000 και η Vita TV θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη». Σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στο PS Vita και ειδικά η νέα οθόνη αναβαθμίζει αρκετά την συσκευή, αλλά παρόλα αυτά αποτελεί μυστήριο το αν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Τέλος, ακολουθούν εικόνες του νέου PS Vita και ο πίνακας με τα χαρακτηριστικά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης