[Αρχική δημοσίευση: 31/5/12]
Η Epic Games ανακοίνωσε πως το θέμα της αγωγής στην οποία είχε προσφύγει η Silicon Knights έληξε, με νικήτρια την πρώτη. Το “loot” της δικαστικής αυτής περιπέτειας ήταν το ποσό των 4.45 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο δόθηκε στην Epic.

Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν η Silicon Knights είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κατηγορώντας την Epic πως χρησιμοποίησε την Unreal Engine 3, χάρη στην οποία η Silicon Knights είχε κατασκευάσει το Too Human, χωρίς να έχει πάρει άδεια από αυτήν. Στην συνέχεια ισχυρίστηκε πως η μηχανή γραφικών που της δόθηκε ήταν ελαττωματική και κατηγόρησε την Epic πως χρησιμοποίησε τα χρήματα της άδειας που έγινε στην συνέχεια, για να δημιουργήσει το Gears of War, ενώ δεν αναβάθμισε καθόλου με αυτά τον κώδικα της Unreal Engine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική αρχή όμως απέρριψε την αγωγή της Silicon Knights και βρέθηκε με το μέρος της Epic λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Η Silicon Knights παραβίασε την συμφωνία της άδειας, καταχράστηκε τα εμπορικά μυστικά της Epic και παρενέβη των πνευματικών δικαιωμάτων της όσον αφορά τον κώδικα της Unreal Engine 3”. Ο Jay Andrews, γενικός σύμβουλος της Epic, δήλωσε “Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση της δικαστικής αρχής και για όλη την σκληρή δουλειά που έκανε η νομική ομάδα Hunton & Williams”.

Με το τέλος της δίκης, η Epic έχει 30 μέρες προθεσμία για να υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο για την επιστροφή των δικηγορικών της αμοιβών και εξόδων.

[UPDATE 13/1/13] Η διαμάχη μεταξύ της Epic Games και της Silicon Knights έχει απασχολήσει εδώ και αρκετό καιρό την βιομηχανία των video games. Όπως είναι γνωστό τον Μάιο του 2012 οι δύο εταιρείες έλυσαν τις διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων και με βάση την απόφαση που πάρθηκε τότε η Silicon Knights θα έπρεπε να πληρώσει 9.2 εκατομμύρια δολάρια στην Epic Games. Από αυτό το ποσό τα 4.5 εκατομμύρια αφορούν την παράνομη τροποποίηση της Unreal Engine 3 από την Silicon Knights, ενώ τα 4.7 προέρχονται από τις δικαστικές δαπάνες, αλλά και την αγωγή που κατέθεσε η Epic Games κατηγορώντας την καναδική εταιρεία ότι χρησιμοποίησε την engine της στην ανάπτυξη αρκετών games χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το Νοέμβριο του 2012, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Silicon Knights αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να καταστρέψει όλα τα απούλητα αντίτυπα των games της, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Too Human και X-Men Destiny. Η καναδική εταιρεία στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα κατέθεσε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το United States Court of Appeal στις 6 Ιανουαρίου, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό έγγραφο. Η παραπάνω απόφαση είναι φυσικά τελεσίδικη και πλέον η Silicon Knights καλείται να πληρώσει το ποσό των 9.2 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 6.7 εκατομμύρια ευρώ) στην Epic Games.

Φυσικά το εύλογο ερώτημα είναι ποιος ακριβώς θα αποζημιώσει την Epic Games, καθώς κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το καθεστώς που επικρατεί στην developer του Too Human. Τον περασμένο Μάιο πάντως ο Mike Mays, οικονομικός διευθυντής της Silicon Knights, είχε δηλώσει πως το προσωπικό της εταιρείας εργάζεται πυρετωδώς στην ανάπτυξη ενός νέου project. Επίσης, ο David Smith, πρόεδρός της Personal Bankruptcy Canada, είχε τονίσει ότι η καναδική εταιρεία δεν έχει κηρύξει πτώχευση, αν και η τελευταία οφείλει υπέρογκα ποσά στην κυβέρνηση του Καναδά καθώς δεν έχει ακόμη αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε τα τελευταία χρόνια.

Εσείς ποια από τις δύο εταιρείες πιστεύετε ότι είχε το δίκιο με το μέρος της; H Silicon Knights ή η Epic Games; Αφήστε τα σχόλια σας στο forum του GameWorld.

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Silicon Knights κάντε κλικ εδώ.

Συντάκτης: falcon8992001@yahoo.gr (Γρηγόρης Σαρρής)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης