Το Shadow of the Beast είναι ένα ιστορικό 2D Platform που κυκλοφόρησε το 1989 στους περισσότερους υπολογιστές και κονσόλες της τότε εποχής. Πρόκειται για τον τίτλο που ανέδειξε την Amiga ως έναν απ’ τους κορυφαίους υπολογιστές στον τομέα των γραφικών και όχι άδικα, καθώς η αποπνιχτική του ατμόσφαιρα συγκίνησε τους πάντες ενώ αποτέλεσε ένα απ’ τα πρώτα games που χρησιμοποίησαν υποδειγματικά το parallax scrolling και φυσικά τα υψηλής ποιότητας μουσικά κομμάτια του συνθέτη David Whittaker.

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι το Shadow of the Beast θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι η Sony Liverpool είχε παλιότερα εξαγοράσει την Psygnosis, συνεπώς κατέχει και τα δικαιώματα της σειράς. Κατά τη διάρκεια της press conference της Sony στη φετινή Gamescom, παρουσιάστηκε το παρακάτω τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε, η μορφή του Beast έχει αλλάξει αρκετά σε σύγκριση με το μωβ χρώμα που τον είχαμε συνηθίσει στην original έκδοση. Φυσικά δεδομένου του ότι είχε κυκλοφορήσει ολόκληρη τριλογία Shadow of the Beast, οι developers έχουν κάθε δικαίωμα να αλλάξουν τη μορφή του χαρακτήρα. Δείτε ωστόσο την original έκδοση στο παρακάτω βίντεο από το 2:20 και μετά για να αντιληφθείτε τι εννοούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

{youtube}e-U6HUaAONI|500|300{/youtube}

Το Shadow of the Beast αναμένεται μέσα για το PlayStation 4 με την περίοδο κυκλοφορίας του να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί. Διαβάστε το review του πρώτου Shadow of the Beast από το GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης