Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - πλήρωσε και αφέθηκε ελεύθερος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 11:11
Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - πλήρωσε και αφέθηκε ελεύθερος
Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για φορολογικές παραβάσεις. Τελικά ο κ. Μπόμπολας κατέβαλε το ποσό που όφειλε, γλιτώνοντας τις προσαυξήσεις, βάσει του νόμου Βαλαβάνη 4321/2015, (περίπου 1,8 εκατ. ευρώ) και αργά το μεσημέρι της Τετάρτης αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας θα αφεθεί ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη, καθώς ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Η σύλληψη για τη φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 4,1 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά αφορούν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Ο Φώτης που ήταν... Λεωνίδας

Η αρχική πληροφορία το πρωί της Τετάρτης (tweet που έκανε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη) έκανε λόγο για σύλληψη του Φώτη Μπόμπολα, την οποία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Οι διαρροές δεν επιβεβαιώθηκαν και προχώρησε σε διάψευση...

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας – Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι Πολιτικός Μηχανικός και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1988. Από το 1988 έως το 1992 ορίστηκε Τεχνικός Διευθυντής μεγάλων έργων υποδομής στην εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Το 1992 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και το 1994 Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Από το 1999, που έγινε η συγχώνευση της ΑΚΤΩΡ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και μέχρι σήμερα, είναι βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ).

Παράλληλα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος, από την ίδρυσή της (1996) στην εταιρεία Αττική Οδός Α.Ε., Πρόεδρος του Δ.Σ. στην εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. (από το 1999), και Διευθύνων Σύμβουλος στα Αττικά Διόδια Α.Ε. (από το 2000).

Επίσης είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ και στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και τέλος εκτελεί χρέη Προέδρου στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρία HERHOF GmbH.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 17:14