Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο πρώην Δήμαρχος Σελέρου ήταν κατηγορούμενος για αδίκημα που έγινε το 2008 και αφορούσε στην αδράνεια που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε επιδείξει ο τότε Δήμος Σελέρου στη σφράγιση του καταστήματος ΝΕΦΕΛΗ που βρίσκεται στο Άκαρπο. Συγκατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα ήταν ο Αντιδήμαρχος, Ταχήρογλου Ραμαδάν, ενώ για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατηγορήθηκε ο ιδιοκτήτης του κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εισαγγελέας της Έδρας, Νικόλαος Καραμολέγκος, πρότεινε την ενοχή Δημάρχου και Αντιδημάρχου, ενώ η έδρα αθώωσε τελικά και τους τρεις κατηγορούμενους για τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορούνται. Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία και όπως διαπίστωσε και η Έδρα, η υπόθεση ήταν παρόμοια με αυτή του κέντρου Πολιτεία, που είχε εμπλέξει τον πρώην Δήμαρχο Σελέρου, όταν είχε και πάλι αθωωθεί.

Τους κατηγορούμενους υπερασπίστηκαν η δικηγόρος του Δήμου, Αθηνά Ιωακειμίδου και ο Ντίνος Μαλάκης . Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, ένας υπάλληλος του ΚΕΠ Σελέρου και ο γιος του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

Η υπερασπιστική γραμμή βασίστηκε στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο διάστημα ο Δήμος Σελέρου, μόλις είχε αναβαθμιστεί από κοινότητα σε Δήμο και δεν διέθετε ούτε το προσωπικό αλλά ούτε και την οργάνωση για να ελέγξει αποτελεσματικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να επιβάλει τη σφράγιση του καταστήματος, για διάφορες παραβάσεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, ακόμη και σήμερα, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί πλήρως και υπάρχουν προβλήματα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που επιλύονται σταδιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους κατηγορούμενους, ιδιαίτερα από τον Μεμέτ Μπιρόλ, ο οποίος δεν έχει άλλη δικαστική εμπλοκή, όπως δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης