Αγωγή εναντίον τράπεζας, την οποία θεώρησε υπεύθυνη για τον θάνατο του συζύγου της, κατέθεσε μία γυναίκα από τη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την μηνύτρια, στελέχη της Τράπεζας άσκησαν τρομακτική πίεση για να εισπράξουν χρήματα από δάνειο που είχε πάρει ο αγρότης με συνέπεια να υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Το μοιραίο χωράφι με τις πατάτες
Όπως υποστήριξε η χήρα, το 1984 ο σύζυγος της ζήτησε δάνειο από την Τράπεζα για να αγοράσει ένα χωράφι 63,6 στρεμμάτων στην Μεσσηνία για να καλλιεργήσει πατάτες και φιστίκια. Το δάνειο εγκρίθηκε, αν και όπως υποστηρίζει η μηνύτρια, η Τράπεζα γνώριζε ότι η καλλιέργεια πατάτας ήταν ασύμφορη εκείνη την εποχή και το χωράφι ακατάλληλο, αφού βρισκόταν σε βαλτώδη περιοχή.
Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 1997, το χέος ανήλθε στα 216.500.000 δραχμές, ενώ είχαν καταβληθεί μόνο 8.500.000 δρχ.
Στην αγωγή αναφέρεται ότι “προκειμένου να εξαναγκάσουν τον άνδρα της σε πληρωμή ολόκληρου του προαναφερόμενου χρέους, το καλοκαίρι του 1997 μετέβη στη Μεσσηνία κλιμάκιο της Τράπεζας από τα κεντρικά της Αθήνας, αποτελούμενο από τα στελέχη της και άρχισε να καλεί προσωπικά όλους τους αγρότες. Μεταξύ αυτών κάλεσε και τον άνδρα της και άσκησε επ’ αυτού τρομακτική πίεση, με απειλές για κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας του.
Τις αφόρητες δε πιέσεις, κατ’ εντολή της διοίκησης της Τράπεζας επανέλαβαν προφορικά προς αυτόν ο διευθυντής της Τράπεζας, καθώς και ο υποδιευθυντής. Οι πιέσεις και οι απειλές αυτές εκ μέρους των ως άνω υπαλλήλων τη Τράπεζας, είχαν συνέπεια ο τελευταίος να περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας και πανικού και λόγω αυτής της κατάστασης να υποστεί στις 11.9.1997 υπερτασική κρίση, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή ανακοπή, εξαιτίας της οποίας επήλθε ο θάνατος αυτού”.
Σήμερα ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της χήρας, η οποία ζητούσε χρηματική αποζημίωση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη η ίδια και τα τρία ανήλικα παιδιά της από τον θάνατο του συζύγου, κρίνοντας ότι στην αγωγή δεν προσδιοριζόταν με σαφήνεια η σχέση της τράπεζας με το θάνατο του συζύγου της.