Η διοργάνωση KonitsaOlympus24, στην οποία θα συμμετάσχουν οχτώ ερασιτέχνες αθλητές, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014.

Αν και η προετοιμασία για τον αγώνα απαιτεί αρκετή δουλειά, η κούραση δεν είναι τίποτα μπροστά στην όλη ικανοποίηση που παίρνουν οι οργανωτές και οι αθλητές. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Κόνιτσας, για να διανύσουν περίπου 300 χιλιόμετρα ως την κορυφή του Ολύμπου. Σε 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας αγώνας ο οποίος συμβάλλει σε ένα πολύ σημαντικό σκοπό και πιο συγκεκριμένα στην ενίσχυση των μελών του Σώματος Φίλων ΑΜΕΑ (ΣΦΑ) «Δράση για το κάτι άλλο», ένα εθελοντικό σωματείο στην Θεσσαλονίκη το οποίο ενθαρρύνει άτομα με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης KonitsaOlympus24. Η πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012, ήταν αφιερωμένη στο «Παιδικό χωριό στο Φίλυρο» και συμμετείχαν τρεις μόνο ερασιτέχνες αθλητές.

Ήταν μια αρκετά καλή προσπάθεια, αν και οι αθλητές αντιμετώπισαν προβλήματα με τον καιρό όταν έφτασαν στον Όλυμπο. Η δεύτερη διοργάνωση έγινε τον Ιούνιο του 2013 και ήταν αφιερωμένη στον «Φάρο του Κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια αυτή πήγε ακόμα καλύτερα καθώς συμμετείχαν περισσότεροι αθλητές, καθώς επίσης και εθελοντές, εκπαιδευτές και οδηγοί βουνού.

Φέτος, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη υποστήριξη από ομάδα γιατρών, προπονητών, φωτογράφων, ορειβατών, και οδηγών αυτοκινήτων, η οποία θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Οι οχτώ αθλητές έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες την προετοιμασία τους.

Οι διοργανωτές έχουν συνειδητά επιλέξει ερασιτέχνες αθλητές και όχι επαγγελματίες, καθώς επιθυμούν να περάσουν το μήνυμα ότι κάποιος είτε με την ποδηλασία, είτε με την ορειβασία, μπορεί να φτάσει στα όρια του και να τα καταφέρει.

Οι διοργανωτές επιθυμούν επίσης να στείλουν το μήνυμα ότι μέσα από την συνεργασία μπορεί κανένας να πετύχει ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα.

Μόλις εχθές, Πέμπτη 3 Ιουλίου, έλαβε χώρα το pre-ride event του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

O Άρης Χατζηνικολάου, διοργανωτής του event μιλά στο zougla.gr

Επιμέλεια: Λοριέλλα Γούδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης