Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο Αγρίνιο

Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο Αγρίνιο

Πυρετός προετοιμασιών στις εκκλησιαστικές αρχές του Νομού  Αιτωλοακαρνανίας και η δημοτική αρχή Αγρινίου για την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου την Κυριακή στο Αγρίνιο. Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου.

Την Κυριακή  ο Αρχιεπίσκοπός  θα χοροστατήσει στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ενώ Στρατηγικό Άγημα θα του αποδώσει τιμές.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου, 07:00 προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί (11:55) στο δημαρχείο Αγρινίου και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία που θα έχει στο γραφείο του δημάρχου, στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερικού Θεάτρου  θα λάβει χώρα στη τελετή ανακήρυξης του ως Επίτιμου Δημότη Αγρινίου.

Θα εκφωνηθεί λόγος από το δήμαρχο Π. Μοσχολιό ενώ μετά την αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος θα παραλάβει το Κλειδί της πόλης και τον Πάπυρο με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στις 18:30 στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου θα τελεστεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 19:15 η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 12:05