Θεσσαλονίκη: Από αύριο το πρωί αναμένεται η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 09:58
Θεσσαλονίκη: Από αύριο το πρωί αναμένεται η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης
Από το πρωί του Σαββάτου εκτιμούν οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αντιμετώπισης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς σήμερα το απόγευμα. «Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15.00, ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης σήμερα, Παρασκευή, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές:

- Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου έως τις 12.00
- Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
- Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών έως τις 12.00
- Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
- Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
- Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έως τις 12.00
- Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης έως τις 10.00
- Χαλάστρα , του Δήμου Δέλτα έως τις 22.00
- Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα έως τις 22.00.

Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεκάδες σχολικές μονάδες σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν σήμερα κλειστές για λόγους υγιεινής.

Στο μεταξύ, και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδίασαν με νερό το νοσοκομείο ''Άγιος Δημήτριος'', το ''Άσυλο του Παιδιού'' στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτό το νερό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και όχι πόσιμο.

«Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή φορέα που θα μας το ζητήσει. Το νερό αυτό βέβαια είναι μόνο για καθαριότητα, δεν είναι πόσιμο» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 10:42