Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οκτώ μέλη του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οκτώ μέλη του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οκτώ από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της Δ' ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του πολυμελούς κυκλώματος εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, που εξαρθρώθηκε πριν λίγες μέρες στη διάρκεια γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο.

Οι οκτώ προφυλακισθέντες, που στην πλειονότητά τους κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν χρήστες ναρκωτικών, χωρίς ενεργή δράση στο κύκλωμα.

Τη «σκυτάλη» των απολογιών αναμένεται να πάρουν αύριο άλλοι 11 συλληφθέντες, μεταξύ αυτών ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ η διαδικασία των απολογιών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα τελευταίοι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε ως προϊστάμενος στη δίωξη ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 35 άτομα. Στο μεταξύ, αποκαλυπτικοί για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι οι διάλογοι που αναφέρονται στη δικογραφία. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ουκ ολίγες κωδικές ονομασίες αναφερόμενα στις ναρκωτικές ουσίες. «Ντομάτες», «γάλα», "άχυρο», «σανό», τριφύλλι», «καραμέλες» «τυρί» «ανταλλακτικά», «λάστιχα», «cd θρίλερ», είναι κάποιες από τις συνθηματικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους.

Σε συνομιλία που έχει ο 29χρονος Αλβανός, εκ των φερόμενων ως αρχηγών του κυκλώματος, με έγκλειστο στις φυλακές της Λάρισας, τον οποίο αποκαλεί «Ντερβίση», τον διαβεβαιώνει ότι θα καταθέσει παραπλανητικό έγγραφο ότι δήθεν «έδωσε» πληροφορίες στην Αστυνομία για τη δράση άλλου κυκλώματος ναρκωτικών ώστε να εξασφαλίσει ελαφρυντικό και να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 22:31