Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 36χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 15:52
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 36χρονου για πορνογραφία ανηλίκων
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την Πέμπτη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας άνδρας 36 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, έπειτα από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να διαμοιραστούν σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντος.

Σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του 36χρονου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, βρέθηκε πληθώρα αρχείων παιδικής πορνογραφίας (φωτογραφίες), γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έπειτα από έλεγχο βρέθηκε αρχειοθετημένη συνομιλία του με την ανήλικη, η οποία του είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι διαχειριστές - κάτοχοι προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που συμμετείχαν στην αποπλάνηση της ανήλικης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγείται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 15:59