Την επίσπευση της διαδικασίας προμήθειας 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει το ΕΚΑΒ. Η προμήθεια των ασθενοφόρων μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είχε προκηρυχθεί τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, η εκδίκαση των ενστάσεων των εμπλεκομένων εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εφόσον δεν υπάρξουν νέες ενστάσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, η προμήθεια αυτών των ασθενοφόρων ενδέχεται να γίνει στα μέσα του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βελτιστοποίηση, αλλά και η άμεση ανάπτυξη της συνεργασίας του ΕΚΑΒ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αντικειμενικό στόχο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Οργανισμού στους νομούς της συγκεκριμένης Περιφέρειας, αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο κ. Παπαευσταθίου με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας, δύναται -είτε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε μέσω ιδίων κονδυλίων- να ενισχύσει επιπλέον το ΕΚΑΒ, τόσο σε επίπεδο ασθενοφόρων όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και επικουρικού προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης