Αδελφοποίηση των δήμων Τρικκαίων και Vranje Σερβίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 16:45
Αδελφοποίηση των δήμων Τρικκαίων και Vranje Σερβίας
Επέστρεψε από το δήμο Vranje της Σερβίας η αποστολή του δήμου Τρικκαίων, στην οποία συμμετείχαν και επιχειρηματίες, όπου στο δημαρχείο της περιοχής, υπογράφηκε από τους δύο δημάρχους το Συμφωνητικό Αδελφοποίησης.

Κατά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Vranje μεταξύ των ηγεσιών των δύο δήμων, εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία, εκτός της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει το 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος exchange 3, να διευρυνθεί η συνεργασία και με την υπογραφή του Συμφωνητικού Αδελφοποίησης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Σερβίας, καθώς και ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εισαγωγές μηχανημάτων, βαμβακιού, φρούτων, ζαρζαβατικών κλπ., ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε πολλά επίπεδα κατά τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Vranje, Miroljub Stojcic ζήτησε να πραγματοποιηθεί και εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Stojlub, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτής της αδελφοποίησης ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ Ελληνικού και Σερβικού λαού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, μίλησε για μεγάλη στιγμή για τις δύο πόλεις και γενικότερα για τους δύο λαούς, είπε ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα όπως πνευματικό, παιδείας, πολιτισμού, εκπαίδευσης κλπ.

Στην τελετή, εκτός της ελληνικής αποστολής παραβρέθηκε η ηγεσία της νομαρχίας της Πτσίνα, εκπρόσωποι της Επισκοπής του Vranje, του στρατού, της αστυνομίας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Vranje, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Ανταλλάχτηκαν δώρα και από τις δύο πλευρές, ενώ η ελληνική αποστολή φύτεψε και μια ελιά.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 16:50