Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς - Ταλαιπωρία στα λιμάνια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 15:55
Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς - Ταλαιπωρία στα λιμάνια
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρσι οπότε την Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου είναι και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τις 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Aπαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες για νησιωτικούς προορισμούς.

Η έξοδος των εκδρομέων, ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο, όπου αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται σε όλοι τη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και άνοδο και θα φθάσει στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 18:39