Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που «υπενθυμίζει» στους κατοίκους των μικρών μας νησιών που ανήκουν στη λεγόμενη «άγονη γραμμή» ότι κάποιος… τους σκέφτεται, πραγματοποιεί η ΜΚΟ «Διάδραση», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Άγονη γραμμή… γόνιμη» στο πλαίσιο του οποίου ομάδες καλλιτεχνών, επιστημόνων και δασκάλων επισκέπτονται τα μικρά αυτά νησιά με σκοπό να ψυχαγωγήσουν, να επιμορφώσουν και, το κυριότερο, να επικοινωνήσουν με τους λίγους δεκάδες κατοίκων των νησιών τα οποία το χειμώνα είναι στην κυριολεξία απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η zougla.gr βρέθηκε στο νησάκι της Ηρακλειάς και παρακολούθησε τα προγράμματα που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους 100 περίπου κατοίκους και, κυρίως, από τα 13 παιδιά που αποτελούν και το μέλλον αυτού του πανέμορφου τόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στο νησί παρουσιάστηκε και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αη Στράτης – πράσινο νησί» το οποίο αφορά πρωτίστως μικρούς νησιωτικούς χώρους όπως η Ηρακλειά. Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αθανάσιο Βατίστα και από τους «Συνηγόρους του Κλίματος», στο πλαίσιο του προγράμματος Challenge Europe του Βρετανικού Συμβουλίου, οι οποίοι παρουσίασαν ακόμη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: «Υδριάδα», η πρώτη στον κόσμο οικολογική μονάδα αφαλάτωσης
                               
                                Η λαίλαπα των πυρκαγιών μέσα από τα μάτια των παιδιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης