Λήξη συναγερμού σήμανε για την χώρα μας αναφορικά με την πορεία του κινεζικού πυραύλου, ο οποίος κινείται εκτός ελέγχου στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης και αναμένεται να καταπέσει τις αμέσως επόμενες ώρες, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο ευρωπαϊκό φορέας EUSST τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα πέσουν μεταξύ ινδικού κ ειρηνικού ωκεανού. Η εκτίμηση του φορέα ήταν πως η πτώση θα συνέβαινε στις 20:24 ώρα Ελλάδος, με απόκλιση +-58 λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα από το προβλεπόμενο, καθώς συνετρίβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα εξαρτήματα βάρους 23 τόνων μέρους του πυραύλου, εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παράλληλα σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις της Αεροδιαστημικής εταιρείας, ο κινεζικός πύραυλος είναι πολύ πιθανό να καταπέσει στη θάλασσα, και συγκεκριμένα στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, αφού περάσει πάνω από τα νησιωτικά συμπλέγματα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Γουινέας.

 

 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανέφερε ότι τα συντρίμμια «μπορεί να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου» και πρόσθεσε ότι η μάζα του «τον καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που επιστρέφουν στη Γη τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση».

Ο EASA ανέφερε στην ίδια προειδοποίηση ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί το ακριβές σημείο που θα «πέσουν» τα συντρίμμια – κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν την επανείσοδο.  

Ακόμη, ο EASA εκτίμησε ότι το «παράθυρο» επανεισόδου του πυραύλου στην ατμόσφαιρα είναι από τις 23:53 του Σαββάτου και για τα επόμενα περίπου 347 λεπτά, δηλαδή έως τις 6 το πρωί της Κυριακής. 

Δείτε live την πορεία του:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης