Αλεξανδρούπολη: Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Αλεξανδρούπολη: Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί
Στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι οκτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στην επιτροπή της υπηρεσίας ασύλου.

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε την Κυριακή τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί του αιτήματός τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής.

Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους, καθώς αποφασίστηκε να προηγηθεί το αυτόφωρο δικαστήριο, στο οποίο, όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι των κρατουμένων, θα ζητηθεί αναβολή 48 ωρών.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Άλλαξε το κατηγορητήριο για τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 09:38