Εθελοντικά «μάτια από αέρος» για την πυροπροστασία του Έβρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 18:09
Εθελοντικά «μάτια από αέρος» για την πυροπροστασία του Έβρου
Εθελοντές από τις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, που δραστηριοποιούνται στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, αναλαμβάνουν την από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών στην περιοχή του Έβρου, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σε συνέντευξη τύπου, για πρώτη φορά πέρυσι εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με την εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Skies Aviation Academy, για τον από αέρος εντοπισμό δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, οι εκπαιδευόμενοι χειριστές, μαζί με τους εκπαιδευτές, στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης εντόπιζαν ύποπτο συμβάν πρόκλησης πυρκαγιάς, ειδοποιούσαν άμεσα τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και επενέβαιναν έγκαιρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία.

«Η καλή αυτή συνεργασία απέδωσε γιατί πέρυσι είχαμε περιστατικό στο οποίο λειτουργήσαμε άμεσα και αποτελεσματικά. Φέτος αυτή η καλή πρακτική ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Εκτός από την Skies Aviation Academy, στο εθελοντικό σχήμα έγκαιρης προειδοποίησης της Πολιτικής Προστασίας του Έβρου, προστίθεται και η εταιρεία Egnatia Aviation, που επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, με συνέπεια να έχουμε περισσότερα «μάτια» από αέρος, στη λογική του έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς», υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την έλευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης, σημείωσε, ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το ελικόπτερο θα αφιχθεί λογικά στις αρχές του επόμενου μήνα και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι πολύ σημαντική η συνδρομή από αέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών και σε σημεία δύσβατα που χρειάζεται στοχευμένες επεμβάσεις κατάσβεσης», επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 18:09