Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Θαλασσίων Υποθέσεων για το μέλλον της ακτοπλοΐας.

Στην επιστολή αναφέρεται ρητά το αίτημα για μείωση ή και κατάργηση των «υπέρ τρίτων κρατήσεων» προκειμένου να σταματήσει η επιβάρυνση των εισητηρίων μέχρι 40%. Παράλληλα, ζητείται η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε αντιστοιχία με τη μείωση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ η ακτοπλοΐα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια του 2011, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, αλλά και της αναμενόμενης μείωσης της επιβατικής κίνησης. Επιπλέον, στέλνουν σαφείς προειδοποιήσεις προς τους υπουργούς, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα οδηγήσουν τις εταιρείες-μέλη τους αναπόφευκτα σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και μείωση ή ακόμη και ακύρωση δρομολογίων, λόγω αδυναμίας εκτέλεσής τους. «Η επιβάρυνση των ναύλων επιβατών και οχημάτων με 11% και 23% αντίστοιχα έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στους ναύλους και συντελεί στη μείωση του μεταφορικού έργου» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης