Αλλαγή υπερασπιστικού σκηνικού ενδέχεται να σηματοδοτεί η ξαφνική παραίτηση ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

Σε επιστολή που αναγνώστηκε στο δικαστήριο η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου γνωστοποίησε την παραίτησή της από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το πρωί, με την έναρξη της διαδικασίας, δήλωσε ότι παραιτείται η συνήγορος του κατηγορουμένου Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι. Μια παραίτηση που εκτιμάται ότι μπορεί να συνδέεται με πιθανή αλλαγή πλεύσης του κατηγορουμένου.
Σε επιστολή που αναγνώστηκε στο δικαστήριο η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου γνωστοποίησε την παραίτησή της από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Η απόφασή της ελήφθη, όπως ανέφερε, έπειτα από επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον εντολέα της στον Κορυδαλλό και με τη σύμφωνη γνώμη του.

«Η προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια μου επιβάλει να παραιτηθώ από τη θέση της συνηγόρου» τόνισε η κα Παναγοπούλου αποδεχόμενη σε συζήτησή της με δημοσιογράφους ότι «κάτι άλλαξε», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η συνήγορος υπεράσπισης χαιρέτησε τον πρώην πελάτη της μ’ ένα φιλί και αποχώρησε από το δικαστήριο.

«Δεν επιθυμώ συνήγορο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο Ναζίφ Αχμέντοβ δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από κανέναν δικηγόρο, το δικαστήριο διόρισε νέο συνήγορο υπεράσπισης, με τον πρόεδρο να διευκρινίζει απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο πως, αν τον «αρνηθεί», η διαδικασία θα επαναληφθεί με δεύτερο διορισμό, ενώ αν αρνηθεί εκ νέου, η δίκη θα συνεχιστεί χωρίς να έχει στο πλευρό του συνήγορο.

​«Δεν είναι καφενείο εδώ. Είναι Μικτό Ορκωτό. Δεν παίζουμε… μην έρθετε την Παρασκευή και ζητήσετε νέα διακοπή. Να διορίσετε σήμερα δικηγόρο για να ενημερωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος«Δέχομαι τον συνήγορο για σήμερα, αλλά για την επόμενη φορά θα διορίσω εγώ δικό μου» είπε ο κατηγορούμενος όταν εμφανίστηκε ο -αυτεπαγγέλτως- διορισμένος συνήγορος, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος παρατήρησε:

«Εδώ δεν είναι παιδική χαρά. Έχετε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, δεν μπορείτε να εμπαίζετε το δικαστήριο».

«Δεν παίζω, θέλω λίγο χρόνο…» απάντησε ο κατηγορούμενος, με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, ο συνήγορός του να είναι ενημερωμένος για το περιεχόμενο της δικογραφίας, την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης, ο πρόεδρος επεσήμανε με αυστηρό ύφος στον κατηγορούμενο:

«Δεν είναι καφενείο εδώ. Είναι Μικτό Ορκωτό. Δεν παίζουμε… μην έρθετε την Παρασκευή και ζητήσετε νέα διακοπή. Να διορίσετε σήμερα δικηγόρο για να ενημερωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στις αρχές Νοεμβρίου λήγουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης του πατέρα αλλά και της μητέρας της άτυχης Άννυ, οι οποίοι, επίσης, κάθονται στο εδώλιο.


Δείτε φωτογραφίες από την προσαγωγή των κατηγορουμένων

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης