Τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την αναβάθμιση των υποσταθμών ρεύματος μέσης τάσης του τμήματος του λιμανιού που είναι υπό την ευθύνη του, ενέκρινε το ΔΣ του ΟΛΠ, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων και κόστους συντήρησης.

Ο διαγωνισμός αφορά οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε 20 υποσταθμούς, που είναι παλαιάς, ενεργοβόρας, τεχνολογίας, και καλύπτουν τους χώρους κρουαζιέρας, επιβατηγού ναυτιλίας, εμπορευματοκιβωτίων (ΟΛΠ και ΣΕΠ), car-terminal, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και δεξαμενές πλοίων, καθώς και όλα τα κτίρια στους σταθμούς επιβατών. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.550.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο έργο μαζί με το έργο της αναβάθμισης των πηγών ενέργειας και του φωτισμού σε ολόκληρο το λιμάνι, καθώς και το έργο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού 430 κWp, το οποίο εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέριο, οδηγούν σε εξαιρετικά σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας και σε πλήρη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας του περιβάλλοντος, για το οποίο ο ΟΛΠ ΑΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία, λόγω και της ανακήρυξής του, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμανιών (ESPO) με πιστοποίηση Lloyds, ως οικολογικού λιμανιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης