Ανοίγει η αυλαία για το καρναβάλι του Ρεθύμνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 17:19
Ανοίγει η αυλαία για το καρναβάλι του Ρεθύμνου
Στο ρυθμό του καρναβαλιού έχει μπει το Ρέθυμνο υποδεχόμενο, από αύριο Σάββατο, έναν μήνα με εκδηλώσεις, μουσική, συναντήσεις των καρναβαλικών ομάδων και «ετοιμόχαρους» Ρεθυμνιώτες που θα φιλοξενήσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά θα βρεθούν στο νομό για να συμμετέχουν στο κέφι των ημερών αυτών.

Με κυρίαρχο μήνυμα «συγκάτοικοι στο όνειρο» ο επίσημος ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ξεκινάει αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου το ταξίδι του στην Κρήτη με πρώτη στάση στο Ηράκλειο στις 12 το μεσημέρι όπου θα καλέσει τον κόσμο στο ταξίδι του κεφιού της χαράς και των ξέγνοιαστων εμπειριών που για ένα μήνα θα προσφερθούν απλόχερα σε ολόκληρο το Ρέθυμνο. Το Σάββατο 18 Φλεβάρη ο ντελάλης θα βρεθεί στα Χανιά στις 10:30 στη Δημοτική αγορά για να διαλαλήσει και εκεί την έναρξη του καρναβαλιού η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φλεβάρη με την Τελετή Έναρξης, την μεγάλη βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και την παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017.

«Γιατί στο όνειρο; Διότι είναι ένα όνειρο που εμείς δημιουργούμε σε μία περίοδο που μας λείπει το όνειρο οπότε δημιουργούμε ονειρεμένες μέρες για να τις βιώσουμε όλοι μαζί. Αυτό το μαζί? από κοινού με τα θετικά στοιχεία της ζωής, τις τέχνες, τις μέρες μουσικής, τη δημιουργία, είναι το κλειδί για την προσβασιμότητα σε μία συνθήκη όπου όλοι ως μια οικογένεια μιας και κανείς δεν περισσεύει να ζήσουμε το όνειρο. Το Ρέθυμνο ανοίγει πόρτες παράθυρα για όλους τους έλληνες και όλους όσους από το εξωτερικό θα βρεθούν στην ανοικτή αγκαλιά του Ρεθύμνου του Πολιτισμού, της μνήμης, του Ρεθύμνου των δημιουργών και της πνευματικής ζωής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη που όπως μας ενημέρωσε: «Ο νομός για φέτος περιμένει και έχει προετοιμασθεί ήδη τα γκρουπ από χώρες της Ευρώπης που έχουν δηλώσει συμμετοχή την καρναβαλική περίοδο».

Παράλληλα, καρναβαλικές ομάδες θα ταξιδέψουν από την Κύπρο για να συμμετάσχουν στο καρναβάλι. Ομάδες των 20 και 30 ατόμων, που η οργανωτική επιτροπή τα έχει συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του καρναβαλιού. «Τα τελευταία χρόνια, προοδευτικά ανεβαίνει η συμμετοχή στο καρναβάλι όπως επίσης και όλη τη διάρκεια του χρόνου ο πολιτισμός κερδίζει έδαφος στην καθημερινότητα του Ρεθύμνου. Σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση κατακτά έδαφος», ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 17:19