Aνταπόκριση: Βαγγέλης Αναστασίου

Στην Ηγουμενίτσα έφτασαν, λίγα λεπτά μετά τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, 59 από τους διασωθέντες του πλοίου «Norman Atlantic», που στοίχησε μέχρι στιγμής τη ζωή 10 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις Αρχές, που βρίσκονται σε επιφυλακή, τέσσερις από τους διασωθέντες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς δε μπορούν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες.

Για το λόγο αυτό στο σημείο βρίσκονται ψυχολόγοι, ώστε να τους παραχθεί η απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία δύο ανήλικων παιδιών που αφίχθησαν στο λιμάνι, απ’ όπου τα παρέλαβε ο θείος τους, καθώς οι γονείς τους -επίσης επιβάτες του πλοίου- αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός Χρήστος Πέρλης, ένας από τους διασωθέντες του «Norman Atlantic», περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο πλοίο.

«Δεν υπήρχε κανείς. Γινόταν ένας χαμός! Το πλήρωμα ήταν άφαντο. Δεν μας ειδοποίησαν. Πνιγήκαμε μέσα στις καμπίνες από τους καπνούς και τις φωτιές. Σηκωνόμαστε στις 4:00 το πρωί, τραβάμε την κουρτίνα μας και η φωτιά ήταν στο παράθυρό μας», είπε μεταξύ άλλων.


Βίντεο: Ράδιο Ηγουμενίτσα

Διαβάστε επίσης:

Iταλoελληνικό χάος, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, 20:43

Έκκληση συγγενών επιβατών του «Norman Atlantic» μέσω του zougla.gr, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, 18:27  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης