Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ.Θεοδωράκη να πραγματοποιήσουν συναυλία στο Ισραήλ την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ MÉDITERRANÉE.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζουν την κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι συμβαίνει τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζε να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η σελίδα στο Facebook «Νέα από την Παλαιστίνη» έγραψε σε ανάρτησή της, προκαλώντας δεκάδες σχόλια και εκατοντάδες κοινοποιήσεις:

«Συναυλία των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ.Θεοδωράκη στο Ισραήλ

Ενώ το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, οι Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Βιτάλη και η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα συμμετάσχουν αύριο, Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ MÉDITERRANÉE, στο Ασντόντ του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολιτισμός, στο πλαίσιο της κατοχής του Ισραήλ, δεν έχει υπηρετήσει στο να «χτίσει γέφυρες», αλλά λειτούργησε ως κάλυψη για τα εγκλήματα του κράτους. Η πολιτιστική εισαγωγή και εξαγωγή είναι ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής που στοχεύει να καλύψει τη βιαιότητα της εθνοκάθαρσης και της αποικιοκρατίας με τον μανδύα του πολιτισμού.

Μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα σεβαστείτε το κάλεσμα των Παλαιστινίων για πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ. Μη γίνεστε συνένοχοι στο ισραηλινό απαρτχάιντ!».

Πηγή: topontiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης