Παράνομη χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλου, με την οποία εξαιρούνται τα ιδιωτικά φαρμακεία από τις εκπτώσεις που παρέχουν οι εισαγωγείς και οι παρασκευαστές φαρμάκων.

Σε προσφυγή που κατέθεσε ο φαρμακευτικός σύλλογος στο Συμβούλιο της Επικρατείας τονίζει ότι με τη «χαριστική» αυτή απόφαση ευνοούνται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ αντίθετα καθίστανται μη βιώσιμα τα μικρομεσαία φαρμακεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, ζητεί την ακύρωση της επίμαχης απόφασης του υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίστηκε η τιμολόγηση των φαρμάκων και το ποσοστό έκπτωσης των νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών κ.λπ. στην προμήθεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η απόφαση αυτή, που παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο στις ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών, οι οποίες θα εξασφαλίζουν χαμηλές τιμές στην προμήθεια των φαρμάκων, να προχωρούν στην εξαγωγή τους στη συνέχεια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η τιμή τους είναι υψηλότερη.

Αυτό, όμως, θα σημαίνει σοβαρές ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων από την ελληνική αγορά, με ορατούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης