Απεργούν από Δευτέρα οι φαρμακοποιοί

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 15:04
Μελά Ρίτα
Απεργούν από Δευτέρα οι φαρμακοποιοί
Στον... χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν δυναμικά και οι φαρμακοποιοί της χώρας από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς θα κατεβάσουν τα ρολά στα κατάστημά τους, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση της Πολιτείας να πληρώσουν αυτοί το «μάρμαρο» της οικονομικής αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, προγραμματίζουν τη διακοπή συνεργασίας με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1 Μαρτίου 2010.

Η απόφαση για «λουκέτο» στα φαρμακεία αναμένεται να επικυρωθεί στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συγκαλείται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους νομούς της Χώρας καθώς και των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων.

Οι φαρμακοποιοί είναι ανάστατοι μετά από μια σειρά φημολογιών και πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που ουσιαστικά τους «στοχοποιούν», ζητώντας τους να καλύψουν εκείνοι την οικονομική αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων. «Αντίθετα, οι φαρμακοβιομήχανοι που καταγράφουν υπερκέρδη, ξεπερνούν αλώβητοι την οικονομική κρίση και δεν ενοχλούνται, για να καταβάλουν ούτε τις οφειλές τους ύψους 400.000.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2006» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Επιπλέον, η δυσαρέσκεια έχει γίνει οργή στον χώρο των φαρμακοποιών, διότι σε 20 νομούς της χώρας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία εξοφλήσεων συνταγών του ΟΠΑΔ για φάρμακα που χορηγήθηκαν τον Αύγουστο του 2009, διότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να ελέγξει ή να συνεργαστεί με τις μηχανογραφικές του υπηρεσίες, ενώ η Πολιτεία δημόσια διακηρύσσει ότι ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αξίζει να τονισθεί ότι τον δρόμο των καθυστερήσεων, που άνοιξε ο ΟΠΑΔ, ήδη ακολουθούν και άλλα μικρότερα ταμεία όπως των τραπεζών, ΤΥΔΚΥ(Δημοτικών Υπαλλήλων), ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικών), υποχρεώνοντας τους φαρμακοποιούς να καταβάλουν ανείσπρακτο Φ.Π.Α. και ουσιαστικά να χρηματοδοτούν την Φαρμακευτική Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

Με τα δεδομένα αυτά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καθοριστικές οι συναντήσεις που θα έχει η Διοίκηση του Π.Φ.Σ. με τους αρμόδιους υπουργούς τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 15:04