«Αποικίες» τρωκτικών στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 19:28
«Αποικίες» τρωκτικών στη Θεσσαλονίκη
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Σοφοκλής Κουρτίδης, για το ζήτημα της ανάπτυξης τρωκτικών στην πόλη.

Ο κ. Κουρτίδης ανέφερε ότι υπάρχει πλήθος καταγγελιών από πολίτες σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, ενώ το πρόβλημα είναι εντονότερο στο κέντρο της αλλά και στην Άνω Πόλη όπου υπάρχουν πολλά παλαιά κτήρια, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση του προβλήματος στις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. «Η αύξηση των πληθυσμών των τρωκτικών οφείλεται στο υγρό και ζεστό καλοκαίρι που πέρασε αλλά και στην παρατεταμένη ζέστη και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που διαμορφώνονται τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη» Σπύρος Μουρελάτος, με αφορμή τα προγράμματα καταπολέμησης των τρωκτικών που υλοποιεί σε συνεργασία με δήμους της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 19:30