Απειλεί με μηνύσεις ο Μητροπολίτης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009, 15:55
Απειλεί με μηνύσεις ο Μητροπολίτης

Απειλεί με μηνύσεις ο Μητροπολίτης που πούλησε το αυτοκίνητο για παιδιά ιδρύματος και αγόρασε επιβατικό για να καλύψει τις… ανάγκες του. Η απάντηση από την  «Ολυμπιακά Ακίνητα» τον «αδειάζει» και αποκαλύπτει τα ψεύδη του.

Η zougla.gr αποκάλυψε το πώς ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, ως πρόεδρος ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες, μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας πήρε από την «Ολυμπιακά Ακίνητα» ένα 9θέσιο mini bus για την εξυπηρέτηση των παιδιών και στη συνέχεια το πούλησε για να αγοράσει ένα skoda superb για τις προσωπικές του μετακινήσεις.

Στην αποκάλυψη, ο Μητροπολίτης μάς απάντησε ότι έγιναν δύο αιτήσεις για αυτοκίνητα: η μια αφορούσε στο ίδρυμα του οποίου ήταν πρόεδρος, και η άλλη στην  μητρόπολη. Λέει ότι το αυτοκίνητο της μητρόπολης ήρθε, αλλά έγινε λάθος -ενώ ζητήθηκε επιβατικό, παρέλαβαν 9θέσιο, το οποίο πουλήθηκε για να αγοραστεί ένα επιβατικό. Οι δύο αιτήσεις όντως έγιναν και στις 22 Αυγούστου του 2005 η Μητρόπολη παραλαμβάνει ένα αυτοκίνητο, αλλά όχι για τις προσωπικές μετακινήσεις του μητροπολίτη. Δείτε προσεκτικά τι απαντά η «Ολυμπιακά Ακίνητα»:

«Με την από 27/09/2004  επιστολή της προς την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ζητούσε μεταξύ άλλων «Ένα αυτοκίνητο για την μετακίνηση των παιδιών του ορφανοτροφείου και των τροφίμων του γηροκομείου»…

Για το ορφανοτροφείο πήρε το mini bus ο μητροπολίτης και όχι για τον ίδιο, παρ' όλα αυτά με μια απίστευτη ευκολία το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης λέει ότι έγινε λάθος, δεν πήρε επιβατικό αλλά 9θέσιο.

«4ον) Επειδή για την Ιερά Μητρόπολη το αυτοκίνητο αυτό ήτο μεγάλο και ασύμφορο και επειδή ο Μητροπολίτης δεν διέθετε ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο με ενέργειές μας ανταλλάξαμε στη τοπική εταιρεία των Σερρών SKODA το εν λόγω αυτοκίνητο με Ι.Χ. τύπου SKODA ούτως ώστε και να εξυπηρετούμεθα στο έργο μας, πληρώνοντας μάλιστα και την χρηματική διαφορά . Μάλιστα στη συγκεκριμένη εταιρεία οφείλουμε το ποσό των 4.000 ευρώ δηλώνοντας ότι δεν αγοράσαμε κανένα αυτοκίνητο πολυτελείας αλλά ένα κοινό αυτοκίνητο που έχουν πλείστοι όσοι.»Να δεχθούμε ότι έγινε λάθος, ότι καλώς ο μητροπολίτης κράτησε το αυτοκίνητο, ότι εμείς, όπως λέει, είμαστε εμπαθείς και ότι έπρεπε να το πουλήσει. Δείτε τι λέει η «Ολυμπιακά Ακίνητα»:

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής, η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ανέλαβε την φύλαξη και διαχείριση του εξοπλισμού που της παραδόθηκε (ως θεματοφύλακας) χωρίς να της μεταβιβάζεται η κυριότητα».

Θέλει, δηλαδή, να μας πείσει ο Μητροπολίτης ότι ούτε στο ίδρυμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, του οποίου ήταν πρόεδρος, έπρεπε να πάει το αυτοκίνητο, ούτε στο ορφανοτροφείο που ανήκει στη μητρόπολη. Με ποιο δικαίωμα πουλήθηκε το αυτοκίνητο, του οποίου η κυριότητα δεν μεταβιβάστηκε, και με ποια δικαιολογητικά;

Αντί μιας συγνώμης προς τα παιδιά του ορφανοτροφείου, αλλά και του ΚΕΠΕΠ, ο μητροπολίτης ζητάει τα ρέστα και μας απαντά μεταξύ άλλων:

«…Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μηνύσεις»

Διαβάστε ολόκληρο το συμπληρωματικό δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου:

"Συμπληρωματικά με όσα δηλώσαμε χθες και διαβάζοντας με προσοχή την ιστοσελίδα Zougla.gr θέλουμε επί πλέον να γνωρίσουμε σε όλους σχετικά με το αυτοκίνητο SKODA το οποίο χαρακτηρίζεται πολυτελείας και πού το χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης για τις βόλτες του και όχι τα παιδιά του ΚΕΠΕΠ ότι:

1ον) Επί οκτώ χρόνια ποτέ δεν βγήκαμε για βόλτα αναψυχής. Οργώνουμε την Ιερά Μητρόπολη απ’ άκρη σ’ άκρη διανύσαντες εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Από το πιο μικρό χωριό μέχρι το πιο απομακρυσμένο. Διαρκώς χωρίς ξεκούραση. Το τι είναι η βόλτα και η αναψυχή δεν το γνωρίζουμε.

2ον) Γράφει η ιστοσελίδα σας: “Εντελώς αθόρυβα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δ.Σ. του Ιδρύματος ο Μητροπολίτης διαπραγματεύτηκε την ανταλαγγή του συγκεκριμένου ΜΙΝΙ ΒUS…”. Το συγκεκριμένο mini bus το παραλάβαμε από τον Άγιο Κοσμά –Ακίνητα Ολυμπιακών αγώνων και επί τρίμηνο το χρησιμοποιούσαμε στην Ιερά Μητρόπολη .Πώς δεν το διεκδίκησε το ΚΕΠΕΠ αφού ήταν δικό του; Εξ άλλου και το σπουδαιότερο. Το έγγραφο για τη διάθεση του αυτοκινήτου στο ΚΕΠΕΠ απευθύνεται στη Διευθύντρια κ. Σφετικοπούλου και όχι στο Πρόεδρο και γράφει ρητά μέσα και αναλυτικά όλα τα στοιχεία του και τον τρόπο παραλαβής του. Γιατί δεν ψάχνετε που βρίσκεται το αυτοκίνητο;

Και πώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος που σήμερα έχει 2-3 μέλη από τα παλαιά μέλη του Δ.Σ. δεν αντέδρασαν και άφησαν τον Μητροπολίτη ανεξέλεγκτο; Τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» δεν παρέδιδαν σε κανένα αυτοκίνητο αν δεν προσκόμιζε εξουσιοδότηση του φορέα του. Τόσο άβουλο ήταν το Δ.Σ. του ΚΕΠΕΠ τότε να σύρεται από το Μητροπολίτη και μόνο; Μα και ο σημερινός Διοικητής ήτο τότε Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και γνωρίζει καλά την αλήθεια. Θα άφηναν τόσοι άνθρωποι, 5-6 τον αριθμό, ανεξέλεγκτο έναν Μητροπολίτη να κάνει ό,τι θέλει; Ψάξτε τα Πρακτικά τα οποία ετηρούντο τότε και θα δείτε την αλήθεια. Επίσης τα « Ολυμπιακά Ακίνητα» παρέδιδαν τα αυτοκίνητα στους φορείς αφού προσκόμιζαν το σχετικό έγγραφο «Διαδικασία παράδοσης αυτοκινήτου εις Άγιον Κοσμά». Του ΚΕΠΕΠ το έγγραφο υπάρχει στα αρχεία του. Το ιδικό μας όχι. Το ΚΕΠΕΠ δεν πήρε το αυτοκίνητό του, γιατί ίσως πρόλαβαν άλλοι. Η Ιερά Μητρόπολη ειδοποιήθηκε γιατί κατόπιν ειδοποιήσεως πηγαίναμε να παραλάβουμε τα αυτοκίνητα και όχι όταν εμείς θέλαμε και εκεί κρατούσαν στα αρχεία τους το σχετικό έγγραφο –έγκριση χορηγήσεως του αυτοκινήτου. Ψάξτε λοιπόν στα αρχεία του Αγίου Κοσμά των  Ολυμπιακών Ακινήτων. Εκεί θα βρείτε την αλήθεια.

3ον) Το πιο σπουδαίο όμως και το πιο τρανταχτό που βγάζει μάτι γιατί γίνεται από υστεροβουλία είναι τούτο που παραπλανεί σκοπίμως τους αναγνώστες.

Στην ιστοσελίδα σας δημοσιεύετε το έγγραφο της χορήγησης του αυτοκινήτου στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου και αμέσως μετά παραθέτετε το έγγραφο παραλαβής αυτοκινήτου από την Ιερά  Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Γιατί Κύριοι κρύβετε την αλήθεια; Παραθέτετε με πονηρό τρόπο δύο διαφορετικά έγγραφα για δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Ψάξτε και βρείτε την αλήθεια και μη θέλετε να φορτώσετε ευθύνες σ’ ένα Μητροπολίτη που εργάζεται νύχτα μέρα χωρίς ξεκούραση και προσωπική ζωή. Ρωτήστε τον ελεγκτή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας που ήλθε εσχάτως στο ΚΕΠΕΠ και μην αποδίδεται ευθύνες αλλού. Προ πάντων όμως να υπηρετείτε σωστά την αλήθεια και όχι να παραπλανάτε τους ανθρώπους με συρραφές κειμένων. Ναι το MINI BUS παραλήφθηκε από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου γιατί εμείς είχαμε δική μας ειδοποίηση για την παραλαβή του και όχι το ΚΕΠΕΠ. Μακάρι να δίνονταν το αυτοκίνητο και στο ΚΕΠΕΠ. Εμείς δεν είμαστε σφετεριστές ξένης περιουσίας. Θέλουμε όλων την προκοπή αλλά "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Μην περιμένουμε να έλθουν όλα έτοιμα. Τέλος σας διαβεβαιώ ότι ζω πολύ απλά και λιτά μόνο και μόνο για να μην προκαλώ Θεό και ανθρώπους. Κι αν έχουμε ένα αυτοκίνητο είναι για να μη σκοτωθούμε κάποια στιγμή στους δρόμους, εμείς και όσους έχουμε μαζί μας και που όλοι τους είναι οικογενειάρχες.

Πάντως για οποιαδήποτε δικαίωμά μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου είμαι υποχρεωμένος θιγόμενος να καταφύγω σε κάθε ένδικο μέσο.

4ον) Τέλος για να λάμψη η αλήθεια και να μάθουν όλοι τι συμβαίνει αφού και αυτοί που καταγγέλλουν ήδη την γνωρίζουν αφού ο έλεγχος του κ. Κυριαζή αυτό και απέδειξε σας γνωρίζουμε ότι ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη είναι NLJWWH7W95Z032278 και ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που παραχωρήθηκε στο ΚΕΠΕΠ είναι: NLJWWH7VVP5Z032135. Δείτε το έγγραφο του ΚΕΠΕΠ και κάμετε τη σύγκριση. Αν αυτά τα δύο νούμερα πλαισίου είναι τα ίδια τότε ίσως κάποιοι να μη γνωρίζουν να διαβάζουν. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μηνύσεις".

 

                                              ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Πολυτελείας, 10 Απριλίου 2009, 02:42

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009, 15:55