Από τον χώρο της υγείας και τους Δήμους το 2ο κύμα κινητικότητας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 17:38
Από τον χώρο της υγείας και τους Δήμους το 2ο κύμα κινητικότητας
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάστηκε και ο προγραμματισμός του δεύτερου κύματος της κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλων, που πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που η τρόικα απορρίψει το αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, για παράταση δυο- τριών μηνών.

Το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, «θα προέλθει από τις μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ».

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε δε, όσον αφορά την κινητικότητα στους ΟΤΑ ότι θα υπάρξει και ενδοδημοτική κινητικότητα, με μετακινήσεις από υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις, όπως έχει προτείνει και η ΚΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ενδοδημοτική κινητικότητα δίνει και το στίγμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στο Δημόσιο, καθώς και την επιβεβαίωση των όσων έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Διαβάστε επίσης «Δύσκολη η διαπραγμάτευση – Δεν υπάρχει αδιέξοδο», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 16:45

Τι συζητήθηκε για την κινητικότητα στο Μαξίμου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 16:50

Ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 16:24

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 17:38