«Απόδραση» με... λέξεις από τις φυλακές Διαβατών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 06:46
«Απόδραση» με... λέξεις από τις φυλακές Διαβατών

Απόδραση από τις φυλακές Διαβατών μέσα από τις... λέξεις επιχειρούν μαθητές του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα δημιουργικής γραφής και εξέδωσαν βιβλίο με κείμενά τους.

«Όνειρα Απόδρασης» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στις 19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε από μαθητές του σχολείου, στο πλαίσιο των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής που έγιναν τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 και κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου 2018, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Κοινό Διαπανεπιστημιακό ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. 

«Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής γίνονται εδώ και επτά χρόνια και τα τελευταία τέσσερα εκδίδουμε στο τέλος ένα βιβλίο με κείμενα των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου. Είναι δε, εντυπωσιακό, ότι η πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Μαρία Γκρίζου.

'Οπως ο Έκτορας  που ονειρεύεται, μόλις αποφυλακιστεί, να κάνει πράγματα απλά, όπως να μυρίσει την θάλασσα ή να επιλέξει αυτός το φαγητό που θα φάει....

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 06:46