Κύκλοι της Πυροσβεστικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μέσω του zougla.gr επισημαίνοντας ότι οι πυροσβέστες έχουν αφεθεί απροστάτευτοι μπροστά στην απειλή του κορωνοϊού. 

Όπως διευκρινίζουν, στο εκπονηθέν Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, το οποίο θα ισχύσει κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, δηλαδή από 1 Μαΐου 2020, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει μεριμνήσει για την επανέκδοση του ως άνω Σχεδίου, έτσι ώστε να περιληφθεί και ληφθεί υπόψη κατά τον ειδικότερο σχεδιασμό από τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως λ.χ. ΠΣ, Περιφέρειες, Δήμοι, ΕΛΑΣ κ.λπ. και ο παράγοντας-κίνδυνος από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μας είπε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός,στη σχετική Διαταγή του Αρχηγείου ΠΣ προς τις Υπηρεσίες του φετινού Μαρτίου, δεν αναφέρεται καθόλου η συγκεκριμένη απειλή, ούτε και προτείνονται μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να τηρούν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο πεδίο και συμμετέχουν στον δασοπυροσβεστικό μηχανισμό.

Διαβάστε το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ εδώ.

Διαβάστε τη σχετική Διαταγή του Μαρτίου του 2020 εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης