Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η Τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, την ώρα που έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια πλοίων, λεωφορείων του ΚΤΕΛ και αεροπλάνων​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα άρχισε σταδιακά από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σήμερα. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκδρομείς και το πρωί του Μ. Σαββάτου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τα νέα υπερσύγχρονα τμήματα αυτοκινητοδρόμων που δόθηκαν στην κυκλοφορία στις αρχές της εβδομάδας στην Ιονία Οδό (σήραγγα Κλόκοβας) και την Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, όσοι ταξιδέψουν θα φθάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, το αντίτιμο είναι «τσουχτερό» λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα και των διοδίων. Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο του zougla.gr, για τη μέση ελληνική οικογένεια το κόστος μετακίνησης ξεπερνάει πλέον εκείνο του πασχαλινού τραπεζιού, καθώς οι τιμές του οβελία κινούνται σε μάλλον χαμηλά επίπεδα, σχεδόν ίδια με εκείνα της περσινής χρονιάς. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η τιμή των καυσίμων (κάθε είδους), που εκτός από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου επιβαρύνονται από την εισπρακτική μανία των τελευταίων ετών, που βρήκαν για ακόμη μία φορά στο Ι.Χ. τη «χρυσή αγελάδα» των έμμεσων φόρων. Φουλάροντας το αυτοκίνητό μας, «αγοράζουμε» κυρίως φόρους κατά τα 2/3 και καύσιμο μόνο για το υπόλοιπο του ποσού.


Η Τροχαία, πάντως, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, την ώρα που έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια πλοίων, λεωφορείων του ΚΤΕΛ και αεροπλάνων.

Οβελία με ήλιο – Η πρόγνωση του καιρού έως την Κυριακή του Πάσχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα γίνει η «απόδραση» των Ελλήνων εν όψει του Πάσχα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι θα έχουμε οβελία με ήλιο, με τον καιρό να είναι αίθριος μέχρι και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Δεν προβλέπονται μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, με τους ανέμους να πνέουν μέτριοι. Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικών βροχών από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

«Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα» υποστήριξε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ​Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου… Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».

«Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης, που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο» πρόσθεσε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ Μ. ΠΕΜΠΤΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει, σύμφωνα με την Τροχαία, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06.00 έως 16.00 θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:

-στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου
-στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000)
-στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
-στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300)
-στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

Τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 12.00 έως 22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας
-στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)
-στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης
-στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης
-στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Την Τρίτη του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου, από τις 11.00 έως τις 23.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

-στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας
-στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Την Κυριακή 16 Απριλίου δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, χιλιάδες εκδρομείς επιλέγουν το πλοίο για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου. Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο να φθάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από το λιμάνι.

Για σήμερα από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια πλοίων και 16 από τη Ραφήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης