«Δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, η Πατρών-Κορίνθου και η Ιονία Οδός ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους πολίτες, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας», τόνισε σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την παράδοση της σήραγγας στην Κλόκοβα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «είναι χρέος όλων μας, να γίνουν και λειτουργικά αναπτυξιακές οι νέες οδικές αρτηρίες, διότι θέλουμε να είναι η αφετηρία για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας, να βγούμε από την υστέρηση και να περάσουμε στην ελπίδα και την ανάπτυξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόσθεσε, «ξεκινάει άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο, για να αξιοποιήσουμε τις σοβαρές υποδομές που έχουμε πλέον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, δήλωσε ότι «η Ιονία Οδός, ήταν ένα όνειρο δεκαετιών, της γενιάς μου αλλά και παλαιότερων γενιών». Τώρα, «έχουμε ένα σπουδαίο έργο», αλλά «και ένα μεγάλο παράπονο»: Η Ιονία Οδός ξεκινάει από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και καταλήγει έξω από τα Ιωάννινα, στην Εγνατία Οδό. Έτσι, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο που το περνάει από μακριά, είναι το Αγρίνιο. Έφυγε η χάραξη 20 χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο και δεν προβλέφθηκε μία κάθετη σύνδεση».

Σχετικά με την σημερινή εξαγγελία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ότι θα γίνουν οι κάθετες συνδέσεις όπως και αυτή του Αγρινίου, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι «είμαι αισιόδοξος για την αποδοχή του αιτήματος», αλλά όπως τόνισε, «θέλουμε αποδείξεις, θέλουμε έργο και δεν θέλουμε υποσχέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης