Τραγική παραμένει η κατάσταση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα όπου έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από ταξιδιώτες που περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του zougla.gr οι πολίτες περιμένουν στα αυτοκίνητά τους κατά μέσο όρο 2 ημέρες. Όπως περιγράφει την κατάσταση αναγνώστης της ηλεκτρονικής μας ιστοσελίδας: «Κοιμούνται μέσα στα αυτοκινητά τους ή ακόμα και έξω στο δρόμο κατά την διάρκεια της νύχτας, αφού τα ελληνικά σύνορα σταματάνε να δουλεύουν ακόμα και νωρίτερα απο τις 23.00 το βράδυ. Ανάμεσά τους βρίσκονται μικρά παιδιά, μωρά και ηλικιωμένοι οι οποίοι καλούνται να περάσουν ώρες ατελείωτες μέσα στα αυτοκίνητά τους και κάτω απο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς νερό και φαγητό. Το πρόβλημα δημιουργείται από την ελληνική πλευρά η οποία αφήνει μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ΙΧ να περάσει καθε μία με δύο ώρες. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελείται απο 4 άτομα συνολικά και το κάθε τεστ παίρνει κάτω απο ένα λεπτό για να διενεργείται το οποίο δεν δικαιολογεί τον χρόνο αναμονής. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι στοιβάζονται για να περάσουν τα σύνορα όπως μπορείτε να δείτε και από τα βίντεο τα οποία έχουν τραβηχτεί στο τελωνείο της ελληνικής πλευράς κάτι το οποίο δημιουργεί εστίες μόλυνσης, αυτό όμως δεν είναι κατι το οποίο ενδιαφέρει την ελληνικη πλευρά καθώς Έλληνας αστυνομικός στο σχόλιο πολίτη ότι  θα πεθάνουν άνθρωποι στα αυτοκίνητά τους περιμένοντας τόσες ώρες απάντησε: “δεν μας ενδιαφέρει απο την στιγμή που θα πεθάνουν σε αλβανικό εδαφος”». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι με τα μέτρα που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, η Κακαβιά λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αυτό υποστελεχωμένο λαμβάνει δείγμα από τους ταξιδιώτες.

Μετά τις 16 Αυγούστου από την Κακαβιά θα περνούν 750 αυτοκίνητα την ημέρα και θα επιβληθεί 7ήμερη καραντίνα, ενώ μετά τις 17 Αυγούστου απαιτείται προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Δείτε εικόνες από την περιοχή από την Παρασκευή 14 Αυγούστου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης