Για απάτη σε βάρος του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και δημοσιογράφου Μίλτου Μακρίδη δικάζεται αύριο (Τετάρτη) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας πρώην διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Ανάπτυξης και Εργασιών της Τραπεζικής Μονάδας Διαχείρισης Περιουσιών μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο έχει καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Κατηγορείται ότι, εξαπατώντας τον παρουσιαστή, έβαλε στην τσέπη περίπου 200.000 ευρώ με την υπόσχεση δήθεν επενδύσεων με εγγυημένη απόδοση. Ο πρώην διευθυντής που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης φέρεται ότι έπεισε τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2001 τον γνωστό παρουσιαστή να εκδώσει τρεις επιταγές, συνολικής αξίας 195.451 ευρώ, σε συμφέρουσες επενδύσεις που δεν πραγματοποίησε ποτέ. Σκοπός του ήταν, όπως είχε πει στον Μίλτο Μακρίδη, να τοποθετήσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Νέα Οικονομία Α.Ε. και Ασυνήθιστες Συσκευές και Εφαρμογές Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας του δημοσιογράφου, σε επενδύσεις που θα μεγάλωναν το κεφάλαιό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο κατηγορούμενος υποχρεούται να καταβάλει στην εταιρεία «ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» το ποσό των 162.242,11 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης