Κοινό μυστικό αποτελούν, στον πλέον πολυσυζητημένο δήμο της Ηλείας, τη γνωστή «Sugartown»- κατά κόσμον Ζαχάρω- οι περίεργες μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γνωρίζοντες τα πράγματα κάνουν λόγο για σωρεία αδιαφανών διαδικασιών με πρωταγωνιστές τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Τρανταχτή περίπτωση αποτελεί η υπόθεση που έφτασε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο του Πύργου.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τον δήμαρχο Ζαχάρως, Γ. Μπάμη, τον αντιδήμαρχο-αρμόδιο για πολεοδομικά θέματα, Ν. Λαμπρόπουλο, και τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας, Χ. Κανακόπουλο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους να αναθέσουν «έργα» σε μηχανικό της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο ώστε να τακτοποιήσει όλες τις δουλειές που του ανατέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εργοδότης του ήταν ο δήμος, ο οποίος του ανέθεσε την διευθέτηση υποθέσεων που αφορούσαν την έγκριση οικοδομικών αδειών και τακτοποίηση… αυθαιρέτων. Όπως έγινε γνωστό, περισσότερες από 100 άδειες οικοδομής είχαν υπογραφεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σύμπτωση; Όλες φέρουν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος δεν υπηρετεί στην Πολεοδομία του δήμου Ζαχάρως, αλλά στα κεντρικά της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα.

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει το γεγονός ότι η έκδοση οικοδομικών αδειών γίνεται μόνο από τις κατά τόπους πολεοδομίες και όχι από μία εταιρεία του Δημοσίου η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή κτισμάτων που αφορούν αποκλειστικά τον τομέα της Υγείας.

Γεγονός που θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση τη νομιμότητα και ως εκ τούτου την ισχύ των γνωμοδοτήσεων του υπαλλήλου-φάντασμα.

Η zougla.gr κάλεσε επανειλημμένως τόσο τον δήμαρχο Ζαχάρως, Γ. Μπάμη, όσο και τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας, Χ. Κανακόπουλο, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Ειρωνία… Ο έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως, Π. Χρονόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει για τους μεταγενέστερους δημάρχους και ιδίως για τον “άνθρωπό” του, Γ. Μπάμη: «Όταν προέκυψε το θέμα εκλογής νέου δημάρχου θα ήταν άδικο και ατόπημα από την πλευρά μου να μην επιβραβεύσω άτομα, όπως ο αρχικά ο κ. Μπηλιώνης και τώρα ο κ. Μπάμης, που σας τονίζω ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα και στην παράταξη και στην περιοχή. Ο κ. Μπάμης μπαίνει στα βαθιά. Αμέσως στα δύσκολα.

Είναι λογικό επομένως, να μην ανταπεξέλθει άμεσα στα νέα του καθήκοντα. Βεβαίως εγώ του έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά θα λειτουργήσουμε όλοι μας ενωμένοι, σαν μια γροθιά».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης