Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αναμένεται να ψηφιστεί στις 4 Φεβρουαρίου 2020, μεταξύ ορισμένων πυροσβεστών και υπαξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρουν πυροσβέστες στο zougla.gr, ο νέος νόμος είναι άδικος, καθώς «δεν σέβεται τον ιδρώτα των ανθρώπων που πραγματικά έχουν υπηρετήσει την πατρίδα με πολλές ώρες εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και που προσλήφθηκαν μέσω Α.Σ.Ε.Π»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες αναφέρονται στη σύνδεση της βαθμολογικής εξέλιξης με τη μισθολογική, που προκάλεσε, όπως αναφέρουν, τεράστιες προσωπικές διαφορές σε πολλούς εργαζόμενους, διότι «πολλοί συνάδελφοι κολλάνε σε κλιμάκιο στο οποίο δεν αντιστοιχεί με τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας που έχουν (πτυχίο-τυπικό προσόν κατάταξης, προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις). Οι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού παίρνουν βαθμούς κάθε 3 χρόνια, αλλάζουν και κλιμάκια πάρα πολύ γρήγορα. Οι Πυροσβέστες πρέπει να περιμένουν έως και 11 έτη για να πάρουν την επόμενη αύξηση στον μισθό τους. Ποιο, λοιπόν, είναι το κίνητρο για να κάνει αυτούς τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς; Δεν έπρεπε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταμείψει τους ανθρώπους αυτούς που έχουν προϋπηρεσία ή ακόμη και αν είναι και πτυχιούχοι με προσόν κατάταξης στο Σώμα, έστω με την αναγνώριση των ετών αυτών; Ζητάμε από τον κ. Υπουργό να δει αυτήν την ολοφάνερη αδικία, η οποία απλώς δημιουργεί κλίμα έντονο στο Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρουν.

Οι πυροσβέστες ζητούν, λοιπόν, την αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και του πτυχίου (για όσους ήταν τυπικό προσόν κατάταξης) στη βαθμολογική εξέλιξη των χαμηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Σχολή Αρχιπυροσβεστών για τους πτυχιούχους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης