Διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού

Διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού
Με πρωτοβουλία συντονιστικής κίνησης που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές εξορύξεις στην Β. Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το «Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης – Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού», με τη συμμετοχή κατοίκων, από περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Κιλκίς, οι οποίοι αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.

Οι διαδηλωτές ανήρτησαν στην κεντρική πλατεία πανό, διένειμαν στους περαστικούς έντυπο υλικό με αιτήματά τους, ενώ σε γιγαντοοθόνη προέβαλαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό, υποστηρίζοντας ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες για την εξόρυξη χρυσού, που εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες, είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων μέλη των «Επιτροπών Αγώνα» από περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής, που αντιτίθενται στην επένδυση εξόρυξης χρυσού, ενώ οι εκπρόσωποι του συντονιστικού έκαναν γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 22:32