Η δικαίωση για 34 συμβασιούχους μουσικούς του Δήμου Αθηναίων αλλά και πέντε μέλη της χορωδίας της ΕΡΤ που είχαν προσληφθεί πριν το 2001, ήρθε από τον Άρειο Πάγο .

Το Β’ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου με αποφάσεις του κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς πνεύμα της απόφασης που είχε λάβει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου(7/2011) δικαιώνοντας τους συμβασιούχους οι οποίοι είχαν προσληφθεί πριν τη συνταγματική απαγόρευση του 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υπ’ αρ. 1622/2011, απόφαση του το Β Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε πως οι 34 μουσικοί του πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων μπορούσαν να μονιμοποιηθούν, αφού προσλήφθηκαν τη δεκαετία του ’90 (1997-2000), πριν την ισχύ των απαγορευτικών διατάξεων του άρθρου 103 παρ. 7 και 8 του Συντάγματος και οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν διαδοχικά πληρώντας έτσι όλες τις νόμιμες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Επίσης το δικαστήριο με την 1562/2011 απόφαση του δέχθηκε ότι είναι νόμιμη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου η οποία είχε δεχθεί για πέντε μουσικούς της χορωδίας της ΕΡΤ ότι οι συμβάσεις τους υπέκρυπταν εξαρτημένη εργασία από τον χρόνο πρόσληψής τους το 1993, ανεξαρτήτως αν τιτλοφορούνταν ως συμβάσεις έργου και οι οποίες είχαν ανανεωθεί δεκάδες φορές.

Αντίθετα, έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Δήμου Αθηναίων κατά ενός μόνο μουσικού που είχε προσληφθεί την 1.11.01, μετά την ισχύ των απαγορευτικών διατάξεων του Συντάγματος και συνεπώς δεν ήταν δυνατή η μετατροπή της σύμβασης εργασίας του από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης