Σε… τεντωμένο σκοινί, ένα βήμα πριν την έκδοση της απόφασης, βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη. Οι αντιδράσεις των δικηγόρων για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του κλάδου τους που καταλογίζουν ότι έγιναν με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας μεταφέρθηκαν και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημ. Βερβεσού, ως προέδρου της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αντιπροσωπεία δικηγόρων μετέβη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να θέσει υπόψη της προέδρου και των υπολοίπων μελών της έδρας τις αιτιάσεις τους για τις απαξιωτικές σε βάρος τους αναφορές της εισαγγελικής λειτουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος προσήλθε στη δικαστική αίθουσα ενώ ήταν σε εξέλιξη οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και ζήτησε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους, όπως είπε, όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως που αφορούν στον ρόλο των συναδέλφων τους. Κρατώντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για όσα είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός, τα οποία, όπως επισήμανε, «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο. Υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο, θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Όλα αυτά βέβαια «πυροδότησαν» την ένταση στο ακροατήριο, με τους συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη να διαμαρτύρονται έντονα για την παρουσία και το «διάβημα»  του κ. Κλεφτοδήμου.

Τότε η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη. 

Mετά τη σύντομη πάντως διακοπή, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικηγόρους να παραμείνουν στα θέματα της δίκης, ενώ η εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι δεν θα απόσχει από τη διαδικασία. Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή και πήρε, όπως είπε, την εντολή να μείνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης